Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

 • Koncert2 01
 • Koncert1 01
 • Galerija1 01
 • Flavta
 • Oboa
 • Klarinet
 • Sax
 • Fagot
 • Rog
 • Trobenta
 • Bariton
 • Tuba
 • Pozavna
 • Tolkala

Prihajajoči dogodki mobile

Seminar za pikolo

SEMINAR ZA PIKOLO

8. april 2017

OŠ dr. Mihajla Rostoharja in Godbeni dom Krško

 

Predavatelj: Matjaž Debeljak

Kulturno društvo Pihalni orkester Krško je društvo v javnem interesu. Naš namen je, da naši člani tudi po končani glasbeni šoli pridobivajo nove izkušnje in se izobražujejo. Zato smo se odločili organizirati več seminarjev za instrumente v pihalnem orkestru. Prvi seminar smo organizirali novembra 2016, in sicer za instrument trobento.

Po prvem seminarju, ki je potekal zelo uspešno, smo se z Glasbeno šolo Krško dogovorili, da bomo seminarje še naprej izvajali v njihovih prostorih in z njihovo pomočjo pri organizaciji.

Januarja 2017 smo izvedli dvodnevni seminar za rog z Boštjanom Lipovškom, v mesecu marcu enodnevna seminarja za fagot in oboo.

 

O PREDAVATELJU

Matjaž Debeljak, rojen 1961, je pikolist in flavtist orkestra SNG Opera in balet Ljubljana in profesor na Srednji glasbeni šoli v Celju.

Leta 1994 je diplomiral na Akademiji za glasbo in leta 2010 magistriral na pikoli v razredu Fedje Rupla. 13 let je bil član Policijskega orkestra in član priznanega kvareta flavt FOReM. Občasno sodeluje z drugimi orkestri, največkrat kot pikolist: Simfonični orkester RTV Slovenija, Filharmonični orkester, orkester Academia Ars Musicae idr. Igral je v orkestrih pod dirigenti kot so Carlos Kleiber, Rudolf Baršaj, Serge Baudo, Stefan Sanderling, Dieter Rossberg. Kot solist pikolist je igral na raznih festivalih: Zagorje (SI) 1996, 2004, 2006 ,2010, Beograd (SRB) 2004, 2009, 2011, BFS Manchester (UK) 2008, 2012, London (UK) - Flutewise Live 2009, NFA - NC (USA) 2011, European Piccolo Festival, Jezersko (SI) 2011, 2013, Piccolo Intensive - IOWA (USA) 2012, San Jose (Costa Rica) 2013 in na večih koncertih in recitalih v Sloveniji: :Ljubljana, Ajdovščina, Škofja Loka, Zagorje, Koper, Tržic, Jezersko, v Splitu (Hrvaška), v Beogradu in Nišu (Srbija), Riezu (Francija), Grado, Roccasecca in Colle San Magno (Italija). Julija 2009 je na povabilo Sir Jamesa Galwaya igral na recitalu v Weggisu (Švica). Sodeloval je s pikolist kot so: Nicola Mazzanti, Lior Eitan, Jean-Louis Beaumadier, Nicole Esposito, Christine Beard, Zart Dombourian - Eby, Gabriel Goni, Horacio Massone, Milica Milojevic- Bogdanovic, Trond Brekka idr. Je vodilni predavatelj masterclassov za pikolo.

Leta 2000 posname in izda svojo prvo zgoščenko skupaj s pianistko Vlasto Doležal Rus, z naslovom Grafiti. Redno snema za Radio Slovenija. Slovenski skladatelji so napisali okoli 20 skladb za pikolo, ki so posvečeni ravno njemu: od skladb za pikolo solo, do skladb za pikolo in klavir, dve pikoli, za pikolo, fagot in klavir, za pikolo in harfo, za pikolo in alt flavto, za pikolo in violo, dve pikoli in klavir, za pikolo, flavto, alt flavto in klavir kot tudi za tri pikole in klavir. Maja 2006 je izšla nova zgoščenka pod naslovom Prebliski.

Italijanski skladatelj, Dan di Maggio, je napisal kar tri dela za pikolo in jih posvetil njemu.

Matjaž Debeljak je umetniški direktor Evropskega pikolo festivala na Jezerskem.

 

O SEMINARJU

Seminar je namenjen vsem pikolistom in flavtistom, ki se spogledujete s pikolo, a še niste zbrali poguma, da nanjo zaigrate. Na seminar lahko prijavite tudi tiste, za katere menite, da bi jih igranje pikola zanimalo.

Delo s predavateljem, Matjažem Debeljakom, bomo opravljali v dopoldanskem času na OŠ dr. Mihajla Rostoharja (Cesta 4. julija 33) in v popoldanskem času v Godbenem domu Krško (Kolodvorska ulica 2). Na seminarju lahko sodelujete aktivno ali pasivno.

Aktivni udeleženci bodo imeli priložnost igrati svoje skladbe - solo ali orkestrski part. Izvod skladbe pošljite v elektronski obliki (pdf format) na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Zaključnega nastopa aktivnih udeležencev ne bo!
Ob 18. uri istega dne nam bo na nastopu zaigral mentor seminarja.

 

Število udeležencev je omejeno!

Upoštevali bomo datum prejetja prijavnice!

 

PRIJAVA

- aktivni udeleženci: 40 €

- pasivni udeleženci: 35 €

V ceno je vključeno kosilo in ena pijača v Oštariji Margareta.

Kotizacijo morate poravnati do najkasneje 7.4.2017 na TRR SI56 0298 0001 8740 463 (odprt pri NLB d.d.), Kulturno društvo Pihalni orkester Krško, Kolodvorska ulica 2, 8270 Krško, davčna številka: 49424734.

Obvestilo za proračunske uporabnike: plačilo boste izvedli po prejetju e-računa, ki vam ga bomo izdali na podlagi prejete prijavnice.

Obvestilo za ostale udeležence: plačilo boste izvedli po prejetju računa po elektronski pošti.

 

PRIJAVA

Izpolnjeno prijavnico pošljite po navadni pošti na Pihalni orkester Krško, Kolodvorska ulica 2, 8270 Krško (upoštevali bomo datum odtisnjen na kuverti) ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. s pripisom 'Prijava na seminar za pikolo 2017' do najkasneje 3.4.2017.

Izpolnite prijavnico:
.docx, .pdf

in jo pošljite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

PROGRAM

OKVIRNI PROGRAM SEMINARJA

8.00 – 9.00: Prijava udeležencev (OŠ dr. Mihajla Rostoharja)
9.00 – 12.00: Seminar (OŠ dr. Mihajla Rostoharja)
12.00 – 14.00: Odmor za kosilo
14.00 – 17.00: Seminar (Godbeni dom Krško)
18.00: Koncert aktivnih udeležencev (Godbeni dom Krško)

Natančni program seminarja bomo objavili na spletni strani www.godbakrsko.si do najkasneje 5.4.2017, prejeli pa ga boste tudi po elektronski pošti na kontaktni e-naslov, ki ga navedete na prijavnici.

 

 

PREHRANA

V času seminarja si lahko (v lastni režiji) organizirate kosilo v Oštariji Margareta, ki je od Glasbene šole Krško oddaljen le nekaj metrov.

Oštarija Margareta
Cesta 4. julija 22
8270 Krško

 

PRENOČITEV

Sami si lahko organizirate nočitev v Hostlu Kozmus, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od Glasbene šole Krško. Po potrebi bomo organizirali tudi prevoz do hostla.

 hostelkozmus

 

Hostel Kozmus
Šolska cesta 1
8280 Brestanica

GSM: 051 345 586
Mail:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">http://www.hostel-kozmus.si/

 

Nastanitev v sobah od 2 do 8 oseb.

Nočitev: 15 €
Turistična taksa: 1,15 €
Zajtrk: 3 €

 

 

ZA SPREMLJEVALCE UDELEŽENCEV SEMINARJA

V Občini Krško imamo kar nekaj kulturnih spomenikov, kjer lahko zapolnite vaš prosti čas.

Mestni muzej Krško
Valvasorjevo nabrežje 4, 8270 Krško

www.mestnimuzejkrsko.si
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Odpiralni čas:
- od torka do sobote od 10. do 18. ure
- ob nedeljah od 14. do 18. ure

 

Po uspešno izvedeni prenovi treh mestnih hiš: Valvasorjeve, Jarnovičeve in Kaplanaove, je bil v t.i. Valvasorjev kompleksa umeščen Mestni muzej Krško, ki skozi raziskovalno in razstavno dejavnost predstavlja pomembne dogodke in osebnosti ter dediščino mesta in občine Krško.

Stalne razstave:
- Valvasorjevi v Krškem
- Meščanka Josipina Hočevar
- Dolgo razsvetljensko 18. stoletje
- Štovičkova galerija
- Soba medičarstva in lectarstva

Občasne razstave:
- Dr. Mihajlo Rostohar
- Učilnica v naravi: Šolski vrt včeraj, danes, jutri

Vabljeni tudi v Galerijo Krško


Cesta izgnancev 3, 8280 Brestanica

www.gradrajhenburg.si
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Odpiralni čas:
- od torka do petka od 10. do 16. ure, 
- v soboto in nedeljo od 10. do 17. ure

 

Grad Rajhenburg sodi med najpomembnejše spomenike srednjeveške grajske arhitekture na Slovenskem. V letu 2012 zaključena celovite prenova grajske stavbe je pripomogla, da ima grajska stavba danes izjemno lep izgled. Arhitekturno podobo dopolnjujejo stalne in občasne muzejske postavitve ter kulturne in turistične prireditve npr. Rajhenburški dan čokolade in likerjev, srednjeveški dan, …

Stalne razstave:
- Stavbni razvoj in prenova gradu Rajhenburg
- Slovenski izgnanci 1941-1945
- Trapisti v Rajhenburgu
- Kazenske ustanove na gradu Rajhenburg 1948 - 1966
- Grajsko pohištvo iz 18. in 19. stoletja iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije
- Primož Kozmus: Odličja
- Brestaniške miniature: Spomin na Brestanico - Brestanica na razglednicah
- Jože Ciuha: Podobe časa

Občasne razstave:
- Borut Peterlin, Ostal si del te pokrajine, del njunih lepot in bolečine; fotografska razstava
- Brestaniške miniature: Vinko Bavec, fotograf s kraljevim dvornim priznanjem

Vabljeni tudi v grajsko kavarno in slaščičarno! 

  

KONTAKT

Darja Dobršek: 040/750-345
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Rad igram

 • " V orkestru je fajn, ker veliko igramo in je super družba. “

plakat Recovered 01 web